2016. július 29. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Brutális ráncfelvarrást kap a Suzuki S-Cross

Olyan átalakuláson megy át a japán márka közkedvelt crossovere, amelyet más gyártók már generációváltásnak hívnának, a Suzuki azonban csak ráncfelvarrásként tekint az SX4 S-Cross elejének teljes, hátuljának pedig részleges plasztikázására.

Megkomolyodik a japán márka közkedvelt crossovere, ráadásul az átalakulás minden szempontból előnyére válik.

A valószínűleg a Párizsi Autószalonon hivatalosan is bemutatkozó négykerekű orra szinte egyáltalán nem hasonlít a jelenleg futó szériáéra, így nem csak a szokásos fényszóró-átalakításon érhetők tetten a változások, hanem teljesen új hűtőrácsot, lökhárítót és némiképp átszabott motorháztetőt kap az S-Cross.

Oldalról a küszöbök mutatják a ráncfelvarrás tényét, míg hátul a modernebb formát öltött lámpatestek, illetve a módosított lökhárító jelenti az újdonságot. A belső tér ergonómiáján nem változtatnak sokat a japánok, csupán megjelenik a Vitarában közkedvelt érintőképernyő és a vezetési stílusválasztó tárcsa, valamint másféle váltógombot markolhat majd a sofőr.

Arról egyelőre nem tudni, hogy a lemezek alatt miféle változások történnek, ám szinte biztos, hogy a Vitarában sikeresen debütált 140 lóerős 1.4 literes turbós Boosterjet négyhengeres itt is helyt kap majd az elérhető egységek listáján.