2016. július 30. 16:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Apu Veyronjával száguld 320-szal a 13 éves srác – videó

Nem sokan tehetik meg, hogy ezer lóerős sportkocsi büszke tulajdonosai legyenek, azt pedig már közülük sem sokan engednék meg tinédzser csemetéjüknek, hogy elvigye egy körre apu büszkeségét, végképp nem 300 km/óra feletti tempózásra.

Nem épp az átlagos tinik mindennapjait éli az az amerikai srác, akinek édesapja olyan egzotikumokat tudhat magángyűjteményében, mint a Porsche 918 Spyder szuperhibrid vagy épp a Bugatti Veyron, amelyeket készség nélkül átad fiának, Stevennek. No persze nem közúti használatra, hanem elkerített, gyorsulásra berendezett kifutópályákon, ahol a fiú előző rekordja 195 mérföld/óra (313 km/óra) volt.

Ezt sikerült legutóbb túlszárnyalnia apu Veyronjával egy coloradói eseményen, ahol 202 mérföldes (325 km/órás) tempót sikerült elérnie az 1001 lóerős W16-os szörnnyel. Mielőtt azt gondolnánk, veszélyes hobbit űz, a srác – Steven Aghakhani – épp a Lamborghini egyik helyi versenyszériájába szerződött, így a feltörekvő pilóták piacát gazdagítja, s valószínűleg nem ez lesz élete legnagyobb tempója.