2016. augusztus 15. 19:00   |   Autoblog
címkék:  

Képeken az új Honda Civic

Megkezdődött az ötajtós Honda Civic amerikai változatának gyártása, amelyet apró változtatásokkal a jövő év elejétől Európában is árulni fognak. A modell nálunk 1 és 1,5 literes turbómotorokkal, valamint 1,6 literes dízelmotorral kerül a szalonokba.

Megkezdődött az európai-japán közös tervezésű ötajtós Civic amerikai változatának gyártása a Honda angliai gyárában, Swindonban. Az első autók pár napja indultak útnak az Egyesült Államokba, és szeptember elején érkeznek meg az újvilág kereskedéseibe. Az autók a Honda swindoni üzemegységében, a Civic-gyártás globális központjában készülnek.

A Civic a Honda legnépszerűbb típusa, tizedik generációja a legmodernebb műszaki alapokra, illetve a Honda legújabb fejlesztéseire épül. Sikerét nem nehéz megjósolni, hiszen a négyajtós változat már 2015 végén bemutatkozott az Egyesült Államokban, és egyből el is hódította az Év észak-amerikai autója címet.

Az első európai ötajtósok gyártása az év vége felé rajtol, forgalmazásukat pedig 2017 első negyedévében kezdik meg a márkakereskedések. Az angol üzemegység nemcsak az európai és amerikai piacra termel, hanem egyéb fontos régiókba is exportál, így a Honda globális működésében is jelentős szerepet játszik.

Európában, így Magyarországon is a Civicet új fejlesztésű 1 és 1,5 literes benzines turbómotorokkal, valamint az ismert 1,6 literes turbódízel motorral lehet majd megvásárolni. Az 1 literes turbómotorról egyelőre annyit tudni, hogy erősebb lesz a jelenlegi 1,4-es 100 lovas alap blokknál, a másfél literes turbós egységről viszont tudjuk, hogy 180 lóerőt és 220 Nm nyomatékot mozgósít.