2016. szeptember 02. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A nap képe: Az M6 elbújhat az alábbi 6-os BMW mögött

A Fostla.de a Prior Desing íveit felhasználva alkotta meg az alábbi BMW 650ix Gran Coupét, amely kontrasztos színeit leszámítva is túltesz egy M6 megjelenésén. Ezt a cég még egy masszív erőnöveléssel is megtoldotta, amely szintén túltesz a csúcsmodellen.

A Fostla és a Prior Desing egyesítették tudásukat, hogy egy igazán gonosz BMW-vel örvendeztessék meg a tuningőrülteket.

Az alapot egy 650i xDrive Gran Coupe jelentette, amelynek 450 lóerejét és 650 Nm csúcsnyomatékát egy komoly vezérlés-átírásnak vetettek alá, így a plafonértékek 570 lóerőre és 785 Nm-re nőttek.

Hogy ne csak teljesítményében de kinézetével is felvegye a versenyt az M6-tal, a tunerek a PD6xx – Prior Desing féle – csomagot aggatták a négyajtós kupéra, amely szélesebb kerékíveket, átszabott első lökhárítót, méretes diffúzort és szintén átalakított hátsó lökhárítót, valamint egy diszkrét hátsó szárnyat is magában foglal.

Ennek tetejében a matt szürke fóliát egy rikító indigókék 20 collos felniszettel is megáldották 245/30 és 295/30-as papucsokkal szerelve. Az M6-ra hajazó kipufogórendszer még a bajor gyártó fanatikusait is könnyen megzavarhatja, míg a pontot az i-re az Eibach-tól származó, elől 25, hátul 20 mm-es ültetés teszi fel. A tuning teljes ára ehhez képest még egész barátságosnak nevezhető a maga 40 ezer eurójával (átszámítva körülbelül 12,4 millió forint).