2016. szeptember 03. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Viszik az új Opel Astrát, mint a cukrot

Nem csak az újságírók szerették, hanem mint mostanra kiderült, a vásárlók is odavannak az Opel Astra K-ért. A 2016-os Év Autója győztese már 250 ezer rendelt darabnál jár Európában mindössze egyetlen év alatt.

Nem megy rosszul mostanában az Opelnek, ami leginkább az alsó-középkategóriás Astra K jelenlétének köszönhető. A modellből ugyanis tavaly óta 250 ezer darabot készítettek rendelésre – ez az ötajtós és a kombi változatokat összesítő adat.

„Könnyebb, agilisabb és tele van csúcstechnológiával, amiktől pihentetőbb vezetni – ez az új Astra. Nagy durranást ígértünk az alsó-középkategóriában és betartottuk ezt”…, mondta Karl-Thomas Neumann a cég elnök vezérigazgatója.

Az állítások egy számokkal alátámaszthatóan igaz, hisz az újdonság 200 kilogrammot dobott le magáról az elődhöz képest. Ami pedig a technikát illeti, az autó olyan extrákkal is felvértezhető, mint az adaptív IntelliLux LED fényszórók, elülső kamera, sávtartó, táblafelismerő és még temérdek biztonsági asszisztens. A kényelmet csak fokozza az automatikusan nyitható és zárható csomagtérajtó vagy épp a wifi hotspot funkció.

Az új Astrát hazánkban legkevesebb 4,85 millió, a Sports Tourer kombit pedig 5,05 millió forinttól vihetjük haza.