2016. szeptember 04. 16:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Érkezik a csúcsfelszereltségű Dacia Duster!

A gyártó ígérete szerint a Black Touch névre keresztelt top kiadás még a fejeket is elcsavarja majd. A modellt eleinte biztosan csak a francia piacon lehet majd kapni átszámítva 5,3 millió forintos induló áron, ahol egyébként már három éve szegmensvezető.

Hazai pályán készül megszilárdítani pozícióját a Dacia (Duster). A Renault tulajdonában álló gyártó ugyanis bemutatott egy csúcsfelszereltséggel rendelkező kiadást Black Touch néven.

A Prestige ellátmány helyébe lépő Black Touch kivitel rendelkezik egy fényes fekete hűtőráccsal és tükörburával, (kályha)ezüst kerettel a ködlámpák körül és tetősínekkel, 16 collos alufelnikkel, illetve kartervédő lemezzel. A belső térbe bőr kormánykerék, navigáció és matt fényű műanyag elemek kerülnek.

A Duster Black Touch kezdőára Franciaországban 17 100 euró (körülbelül 5,3 millió forint) lesz, amiért cserébe a TCe 125 turbós benzines erőforrással, valamint elsőkerék-meghajtással adják át újdonsült tulajdonosának. Ugyanezzel a motorral, de összkerék-hajtással már 2 000 euróval (mintegy 620 ezer forinttal) többet kell letenni az asztalra. Dízel fronton a dCi 110-zel lehet választani a mindenes terepest, amiért 17 800 eurót (5,52 millió forintot) kérnek, összkerekesként itt is kétezer euró a felár. A legolcsóbb Duster egyébként 11 990 eurót (átszámítva 3,7 millió forintot) kóstál szívó benzinmotorral.

Az újdonsággal minden bizonnyal a ciklusa vége felé járó modell méltó búcsúját készítik elő a franciák, ugyanis a legfrissebb pletykák szerint a jobb felszereltséggel, meggyőzőbb dizájnnal és komolyabb extrákkal rendelhető második generáció jövőre érkezhet a piacra, hogy megbolygassa a crossoverek lenyugodni látszó állóvizét.