2016. szeptember 10. 12:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Szélvészgyors Audi RS7-et épített a PP-Performance

Nem mintha a négykarikások szélvészgyors négyajtós kupéjának teljesítménybeli szegénységei lennének, mégis a PP-Performance megtoldotta a géptető alatt dolgozó lovak számát közel kétszázzal, így immáron 745 paripát számlál a ménes.

Nem sok panaszra lehet oka az Audi RS7 tulajdonosoknak, hisz az autó orrában dolgozó duplaturbós 4.0 literes V8-as egység 560 lóereje 3,9 másodperces százas sprintidőt és akár 305 km/órás végsebességet is elérhetővé tesz, ám a maximalisták világában ezek hamar feledésbe merülő értékek, így jutnak létjogosultsághoz az olyan tuningműhelyek, mint a PP-Performance.

A tuner elkészített a négykarikás nagykupéhoz egy komoly csomagot, amely némiképp az optikát is átszabja, ám a lényeg a motorháztető alatt rejlik. Itt ugyanis 745-re nőtt a paripák száma a gyári 560-ról, míg nyomatékban 1008 Nm áll rendelkezésre az eddigi 700 helyett. Bár pontos menettulajdonságok nem állnak rendelkezésre, ez elég arra, hogy a negyedmérföldes (402 méteres) távot 10,6 másodperc alatt – a Tesla Model S P90D-nél gyorsabban, de még a Ferrari 488 GTB vagy Lamborghini Huracán idejével is azonosan – tudja lefutni.

Ebben nagy segítséget nyújt a nem csak teljesítményben, de dizájnban sem utolsó Akrapovic kipufogórendszer – amely egyébként 8,1 kilogrammal könnyebb a gyári megoldásnál. Sokkal inkább a kiállást erősíti a különleges, színváltós teljes fóliázás, a 21 collos arany-fekete sokküllős Schmidt „Gambit” alufelnik, az állítható KW futómű és a pirosra fényezett féknyergek. A csomag elemei külön (illetve más színekben) is megrendelhetők.