2016. szeptember 16. 11:30   |   Autoblog
címkék:  

Fotókon a Volvo új terepkombija

A Volvo leleplezte a rég várt V90 Cross Country-t, amellyel teljessé vált a 90-es modellszéria. A V90 Cross Country négyévszakos használatra tervezett autó, azaz négykerék-hajtású, emelt hasmagasságú, továbbá az időjárástól és útviszonyoktól függetlenül kényelmesre és kiszámíthatóra hangolt futóművel bír.

A Volvo Cross Country modellek mind fontosabb szerepet játszanak a svéd autógyártó termékválasztékában, amint a prémium autók vásárlói egyre inkább áttérnek egy élmény alapú életstílusra, amelyet követve olykor le kell térniük az aszfaltutakról.

Svédország nem csupán a föld legkeményebb teleinek ad otthont, de területének 77 százalékát erdők, tavak borítják; aligha meglepő tehát, hogy itt fejlesztették ki és itt tesztelték ezeket a kiemelkedően tartós, négyévszakos autókat. A Volvo ezirányú szakértelme kulcsfontosságú szerepet játszik a márka életében, amiről a Cross Country modellcsalád is tanúskodik.

A Volvo Cars SPA padlólemezére épülő V90 Cross Country kíméletlen tesztek során bizonyította, hogy képes túlélni azokat a szélsőséges viszonyokat, amelyekkel gazdái kezei között előbb vagy utóbb szembesülni fog. A mínusz negyven fokos hidegekben bővelkedő észak-svédországi, titkos tesztlétesítményektől az arizonai sivatagok perzselő forróságáig mindenütt próbára tették a V90 Cross Country-t, hogy bizonyosak lehessenek benne: minden körülmények között helyt fog állni.

A határozottan egyedi karakterű, azonnal felismerhető V90 Cross Country strapabíró személyisége olyan, fényűző belsőt rejt, amely a kategóriában szokatlan minőséget kínál, beleértve az S90 és V90 modelleken bevezetett kapcsolódási és szórakoztatási funkciókat, köztük a felsőkategóriás Bowers & Wilkins audiorendszert.

Az új V90 Cross Country a komfort alapú terepalkalmasság új szintjét valósítja meg a népszerű piaci szegmensben. A modell gyártása még idén ősszel kezdetét veszi a Volvo Cars torslandai üzemében, Svédországban.