2016. szeptember 17. 10:40   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Falnak csapják az Aston Martin DB4 versenyautót – videó

Ha az ember versenyben van, jobb esetben csak egy dologra törekszik, az elsőségre. A bátrabbak ezért mindent képesek megtenni, például kockáztatni 180 millió forintot érő oldtimer autójukat. A lépés viszont nem mindig jön ki a legjobban…

A Goodwoodi Revival verseny egy olyan megmérettetés, amelyen igazi klasszikus sportautók találkoznak, és hajszolják őket maximumon. Márpedig az ilyesfajta vágtázásnak mindig megvan a veszélye, ahogy a legutóbbi alkalommal az Aston Martin DB4-et vezető Adrian Wilmott meg is tapasztalhatta.

A pilóta épp az első helyért csatázott egy Jaguar E-Type-pal, amikor az egyik kanyar előtti féktávon megpróbálta kifékezni riválisát, ám a mindenféle elektronikai segédberendezést nélkülöző brit járgány egyensúlyát elvesztve túl sodródott a kanyaron is és a gumifalnak ütközve állt meg.

Szerencsére nem volt nagy a becsapódás ereje, így kisebb horpadásokkal folytatni is tudta a versenyt – bár jó néhány pozíciót vesztett közben és valószínűleg nem lesz olcsó az egyébként 650 ezer dollárt, vagyis mintegy 182 millió forintot érő autócsoda lakatolása – de hát ilyen ez az autóversenyzés.