2016. szeptember 24. 12:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Ezek New York rendőrségének legújabb elfogó autói

Aligha gyors, főleg nem tágas, de állítólag kellően fürge ahhoz, hogy olyan helyeken és szituációkban manőverezzenek vele az amerikai rendőrök, ahol a nagy szolgálati autók elvéreznének. 250 darab Smart ForTwo érkezik a New Yorki rendőrséghez.

Eddig háromkerekű „robogókat” használt a kisebb, de sürgős eseteihez New York rendőrsége, ám ezentúl Smartokban ülve fogják a parancsot várni a Nagy Alma biztos urai, miután a szervezet összesen 250 új ForTwo modellt szerzett be bűnüldözés céljából.

Egyelőre 100 példányt szállított le a kisautós cég, míg további 150 darab érkezik hamarosan a flottába: A fő indokok között a könnyen mozgósíthatóság és a szűk helyeken való kiváló manőverezés szerepel, de az sem elhanyagolandó, hogy kellemetlen időjárási körülmények között még mindig jobb egy ilyen közlekedési eszközben ülni, mint egy kabinos motoron. A csöppségekben a Renault-féle 0.9 literes háromhengeres turbómotorok fognak dolgozni 89 lóerő és 135 Nm kíséretében.

A Föld egyik legkomolyabb szolgálati autóflottájával rendelkező New Yorki rendőrség összesen 9000 járművet számlál, közéjük tökéletesen beillenek majd dizájnban az új apróságok, amikben a klíma és a CB-rádió is alapfelszereltség lesz.