2016. október 07. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A nap képe: A márka, amelynél még a benzint is címre viszik

A Bentley egy olyan kényelmi szolgáltatást talált ki autóihoz, amilyet eddig semelyik prémiumgyártó nem. A márka járműtulajdonosainak mostantól a tankolással sem kell vesződniük, ugyanis házhoz hozzák a kívánt üzemanyagot és be is töltik azt.

A kaliforniai Bentley tulajoknak mostantól nem kell amiatt aggódnia, hogy melyik benzinkútra és mikor menjenek, ha a mutató a már kellemetlen szintre süllyed, ugyanis egy új szolgáltatás keretein belül ezt mások végzik el helyettük.

A cég a Filld névre hallgató okostelefonos üzemanyag-házhozszállítási alkalmazással együttműködve teszteli a szolgáltatást egyelőre csak a kaliforniai Bentley-kkel. Ennek keretein belül az applikációt használóknak csupán a címüket és az időpontot kell megadnia, amikorra teli tankot várnak, majd semmi más teendőjük nincs, mint várni.

A Connected Car integrált összekötő program segítségével még az üzemanyag töltőnyílása is távirányítással nyílik, így ott sem kell lenniük a töltés időpontjában. A jövőben a két cég ezt szeretné odáig fejleszteni, hogy az autó önmagának legyen képes adott mennyiségű hajtóanyagot rendelni bizonyos feltételek és szokások figyelembevételével.

Mi az igazi luxus, ha nem ez?