2016. október 08. 16:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Ez lesz, ha a Tesla technikáját megkapja egy épített autó – videó

Még az összes autót elnézve is bátran nevezhetjük gyorsulóbajnoknak a Tesla Model S-ét, ám az már egyenesen gyilkos, ha az elektromos kocsik királyának technológiáját megkapja egy kisebb, könnyebb, egyedi építésű járgány.

Az összes Tesla jól gyorsul. Sőt, a Model S P100D például a jelenleg kapható legjobb százas gyorsulású autó a maga 2,5 másodperces sprintidejével. Ám ezt lehet még fogokzni azzal, ha az amúgy méretes testet egy kisebb, könnyebb karosszériára cseréli az ember.

Így tett egy kanadai férfi is, aki körbeépítette az elektromos járgány technikáját egy saját elképzeléssel. Habár a szóban forgó belső tartalom egy P85D-ből származik, ez is elég, hogy versenyabroncsokkal felszerelve 10,1 másodperc alatt tudja le a negyedmérföldes távot – ez 8 tizeddel jobb a Model S P100D idejénél – bőven odaverve szerencsétlen, Porsche 911-essel induló ellenfelét. Ráadásul optimális tapadás esetén a 9 másodperc körüli időeredmény sem kizárt az autó készítője szerint.

Arról nem tudunk, hogy mennyi pénzbe és időbe fáj egy ilyen projekt elkészítése, de a donor alapárát elnézve nem épp olcsó mulatság.