2016. október 22. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Kilinccsel előre, külső íven előz mindenkit – videó

Többször bebizonyosodott, hogy nem feltétlenül az olyan drága motorsportok a legizgalmasabbak, mint a Forma-1. Legutóbb a Rallycross bajnokságban történt egy gyönyörű előzés rögtön a rajt utáni tülekedést követő első kanyarban kívülről driftelve. Mesteri.

Látványos és vad sportág a Rallycross. Az autók szinte végig fizikai kontaktusban vannak egymással, miközben a talajminőség és a kanyarok mértéke is igen változatos – persze épp ez a dolog lényege.

Ha pedig minden van és mindent szabad is, néha olyan látványos mutatványok kerekednek, mint amit a múlt hétvégi németországi versenyen figyelhettek meg a kilátogatók. Bár Mattias Ekstrom személyében világbajnokot avattak, a show-t a húsz esztendős Kevin Eriksson vitte el a hátán, aki az év előzését mutatta be – ráadásul első alkalommal tudott a dobogó legmagasabb fokára állni – amikor a rajtot követően a negyedik helyről egy szemfüles kormánymozdulattal elkerülte a tülekedést, s az első kanyarban kilinccsel előre csúszva szerezte meg az első helyet Ford Fiestája segítségével, amit aztán ki sem engedett a kezéből. Gratulálunk neki!