2016. november 07. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A nap képe: Az új Mercedes E-osztály teljes AMG pompában

X-Tomi nem bírt a fantáziájával, és virtuális papírra vetette a legújabb E-osztály kombijának AMG változatát. A családi sportkocsi a szedánon bemutatott gyári kiegészítőket viseli magán egy kisebb puttonnyal megtoldva.

Ha valaki egyszerre akar családi autót, amely a Porschékkel is el tud játszadozni, annak az Audi mellett a Mercedes (és olykor a BMW) is kínál megfelelő alternatívát. Egy ilyen lehetőség a csillagmárkások E-osztályának AMG megtestesülése kombi változatban, amiről eddig még nem szórt el semmilyen információmorzsákat a cég, csupán a 2017-ben érkező szedán E63-ról tudunk.

Ám a bejelentéssel együtt megjelent képek elegek voltak a magyar X-Tominak, hogy rögtön a sportkombi variánst is megtervezze egy piros példány személyében. Ahogy a fotón is látszik, a méretes kombi egy különleges bodykitet kapott mélyebbre húzott és szélesebb első lökhárítóval, új hűtőráccsal, küszöbökkel, AMG felnikkel, karbonházas tükrökkel, valamint egy kis ültetéssel.

Ami pedig a teljesítményt illeti, azt már tudjuk, hogy a szedánhoz a Mercedes újkori szokásaihoz híven kétféle erőkiszotással lesz elérhető a 4.0 literes ikerturbós V8-as erőforrás. Az E63 AMG 571 lóerővel 3,5 másodperces sprintidőt és 250 km/órás limitált végsebességet fog tudni teljesíteni, míg az E63 S-ben ugyanez a motor 612 lóerőt és 850 Nm csúcsnyomatékot lesz képes nyújtani, ezzel 3,3 szekundumra rövidítve a sprintidőt. A kombinál valószínűleg pár tizedes romlásra lehet számítani, ám a végsebesség így is 250 km/óra lesz alap állapotban, míg Driver’s Package csomaggal 300-ra nő az érték. A meghajtásról egy kilencfokozatú automataváltó gondoskodik mind a négy kereket hajtva.

A kombi változat érkezéséről egyelőre nincs hír, de valószínűleg egy évvel a négyajtós után kerül a piacra.