2016. november 10. 14:25   |   Autoblog
címkék:  

Jön a sofőrös Porsche Panamera

A Porsche tovább bővíti a Panamera modellpalettáját. A közelgő Los Angeles-i Autószalonon bemutatja az új V6-os turbómotorral szerelt alapváltozatot, valamint a hosszú tengelytávú Executive kivitelt, amely főként Kínában és az Egyesült Államokban számíthat nagy sikerre.

A Panamera kínálat bázismodellje mostantól az új V6-os turbómotorral szerelt Panamera lesz. A 3 literes egység 330 lóerőt ad le, 20-szal többet, mint az előző generációs modellben, ugyanakkor a fogyasztása kerek 1 literrel csökkent. Az erőforrás a Panamera alapmodellben a hátsó-, míg a Panamera 4 modellben mind a négy keréknek közvetíti az erejét.

Az alap V6-os motor az új Executive karosszériaváltozattal is párosítható. Ennek fő jellemzője, hogy 15 centiméterrel megnövelt tengelytávval bír, ami teljes egészében a hátsó lábteret gyarapítja. A sofőrös limuzinnak tervezett Executive modell mindig összkerékhajtású, bármelyik motorral is vásárolják meg (Panamera 4 Executive (330 LE), Panamera 4 E-Hybrid Executive (462 LE), Panamera 4S Executive (440 LE), Panamera Turbo Executive (550 LE)).

A Porsche Panamera Executive kivitelei különösen gazdagon felszereltek. Alapáras a nagyméretű panorámatető, az elektromosan állítható és fűthető első illetve hátsó komfortülések, az adaptív légrugózás, valamint a hátsó napellenző. A Panamera 4S Executive és Panamera Turbo Executive modellekben ezen felül széria a hátsókerék-kormányzás és a szervós ajtózárás is. Legerősebb modellként a Turbo Executive négyzónás klímát, LED-es adaptív fényszórórendszert és diódás környezet világítást is felvonultat.

Az összes Executive modellhez választható egy új fejlesztésű, nagyméretű hátsó konzol, amely lehajtható asztalokkal is felszerelhető, valamint a Porsche hátsó szórakoztató rendszer legfrissebb kiadása. Az első ülések háttámlájára 25 centiméter átmérőjű kijelzők kerülnek, amelyek digitális munkaállomást faragnak a hátsó traktusból, de a járművön kívül tabletként is használhatók.

Az új 330 lóerős alapverziókkal és az Executive modellekkel tízre bővül a Panamera modellváltozatok száma.