2016. november 24. 19:30   |   Autoblog
címkék:  

Terjeszkedik hazánkban az Apollo Tyres

Hivatalosan is átadta új, Ázsiáért felelős globális fejlesztőközpontját az Apollo Tyres Indiában. Ezzel egy időben bejelentették: megkezdik hetedik gyáruk építését is, ami a Gyöngyöshalászon most épülő üzemet követi a sorban. Ahogy megkezdi a termelést a magyarországi üzem, és az itt készülő termékek az európai piacra kerülnek, ez a régió adja majd a cég bevételének felét.

Az Apollo Tyres már most is jelentős nemzetközi gyártónak számít, hiszen az indiai üzemek mellett gyára van Hollandiában, illetve zöldmezős beruházással most épít egyet Magyarországon. A cég tovább terjeszkedik, a közelmúltban írtak alá szándéknyilatkozatot egy újabb, 72 millió euró értékű beruházásról, melynek keretében India dél-keleti részén alakítanak ki egy újabb ultramodern gyártóbázist.

Ugyancsak ebben a hónapban adta át az Apollo Tyres új ázsiai kutató-fejlesztő központját a dél-indiai Chennai közelében. Ez a második globális kutató-fejlesztő központ, az elsőt Hollandiában hozták létre 2013-ban. E két központ az alap kutatási tevékenységen túl saját régiója termékfejlesztési igényeiért is felel: az enschedei létesítmény az európai és az amerikai, míg az ázsiai egység a teljes közel-keleti, afrikai, csendes-óceáni és ázsiai régióért.