2016. november 30. 13:00   |   Autoblog
címkék:  

Elkészült az egymilliomodik autó Győrben

Az Audi Hungariánál legördült az egymilliomodik autó a gyártósorról, melyet a harmincmilliomodik győri motor, egy 400 lóerős öthengeres TFSI erőforrás hajt. A jubileumi autót, amely egy catalunya piros Audi TT RS modell, a vállalat munkatársai köszöntötték Borkai Zsolt, Győr város polgármesterével és Peter Kössler, az Audi Hungaria ügyvezető igazgatójával közösen.

c38b0d44-e799-4d11-8f3c-bcecab43deea

A jubileumi autó egy catalunya piros Audi TT RS Coupé. Az Audi Hungariánál augusztusban kezdődött a TT modellsorozat legsportosabb tagjának sorozatgyártása. Az autó szíve, a 30 milliomodik győri erőforrás, egy sportos öthengeres motor, amely idén, a kategóriájában sorozatban hetedszer nyerte el az „Év Nemzetközi Motorja“ díjat. A motor 400 lóerő teljesítményével gondoskodik a különleges vezetési élményről.

Az Audi Hungariánál 1994-ben indult a motorgyártás. Az első győri motor egy négyhengeres, ötszelepes erőforrás volt. Az évek során folyamatosan bővült a motorgyártás portfóliója, újabb motortípusokat vezettek be, míg mára az Audi Hungaria a világ legnagyobb motorgyárává fejlődött. A vállalatnál aktuálisan 216 motorvariáns készül, naponta összesen 8800 négy-, öt-, hat- és nyolchengeres erőforrást gyártanak a győri munkatársak. Az elkészült 30 millió motorral összesen mintegy 5 milliárd lóerő került a világ útjaira.

Az Audi Hungaria tevékenysége 1998-ban a járműgyártás területével bővült, kezdetben az Audi sportmodelljének, a TT-nek az összeszerelésével, amelyet további modellek követtek. Győrben készült többek között az Audi RS 3 és az Audi A3 Cabriolet mellett az Audi TT Coupé és Roadster modellek második generációja is, kiegészülve a legsportosabb változatukkal, az RS modellekkel.

2013-ban nyitott meg a vállalat teljes gyártási folyamatot lefedő járműgyára, ahol a szerelde mellett felépült a présüzem, a karosszériagyár és a lakkozó is. Az új járműgyárban indult el az Audi A3 Limousine, majd az A3 Cabriolet sorozatgyártása, valamint az Audi TT-sorozat harmadik generációja is a győri gyártósorokról gördült le.

Hamarosan pedig egy újabb modellel, az Audi Q3-mal bővül a győri járműgyártás palettája. A vállalat már megkezdte az előkészületeket az új modell gyártására, egy új, 80 000 m2-es karosszériagyár építésével.