2016. december 03. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Az idei év legváratlanabb autósport-bejelentése: Nico Rosberg visszavonul

Bár 2018-ig kötötte szerződés a Mercedes F1-es csapatához, a fiatal német tehetség alig egy héttel világbajnoki győzelme után, családjára hivatkozva bejelentette visszavonulását. A hír mindenkit sokkolt, egyelőre a Mercedes sem tudja kit ültetnek a helyére.

Aligha akad olyan ember a Földön, aki egy sikeres idényt követően Nico Rosberg visszavonulására gondolt volna, pedig a német pilóta ezt jelentette be a Forma-1 idényzáró rendezvényén.

A csapattársát, Lewis Hamiltont mindössze 5 ponttal (385 a 380 ellenében) legyőző Rosbergben már a Japán Nagydíjon megfogalmazódott a visszavonulás gondolata, amikor győzni tudott és karnyújtásnyira lett tőle a szezonvégi elsőség, így az utolsó futamon már annak fényében ünnepelt, hogy tudta, nem lesz több ilyen alkalom.

A családcentrikus versenyző egyszerűen azért száll ki a száguldó cirkusz bűvöletéből, mert szeretne teljes odaadással a családjára koncentrálni, ahogy ezt a Facebookon tett közleményében is leírta. Ebben elsősorban kedvesének, valamint a mindvégig támogatást nyújtó istállójának mond köszönetet. Arról egyelőre nem döntött a Mercedes, hogy kit ültet a 2018-nál az alakulatot előbb elhagyó 31 éves sportoló helyére