2016. december 11. 16:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Van-e olyan gyors az Audi RS6 Performance, mint az új Nissan GT-R? – videó

A négykarikás gyártó legsportosabb családi kombiját eresztik össze a japánok csúcskupéjával. Vajon mire képes a hatalmas monstrum a hasonló erejű és tömegű kupé ellen?

Vajon mire képes a hatalmas monstrum a hasonló erejű és tömegű kupé ellen?

Nem kell sok idő, hogy lassan 10 éve mérjék a konkurensek magukat a Nissan tökéletesen rajtoló sportautójához, amelyet néhányaknak – mint amilyen a Porsche 911 Turbo S – sikerült már túlszárnyalnia, ám a szinte minden évben megújuló japán egyre jobb és jobb gyorsulási értékekkel jelentkezik, így továbbra is ideális mércét állít a hasonló árkategóriában mozgó négykerekűknek.

Ilyen a tökéletes családi sportautónak is nevezett Audi RS6 Avant, melynek 605 lóerőt és 750 Nm-t előállító duplaturbós V8-asa hajszálnyit erősebb, mint a GT-R 570 lovas és 637 Newtonméteres ugyancsak biturbó V6-osa, mégis papíron előbbinek 3,7 másodperc, utóbbinak azonban csupán 2,8 szekundum a 0-100 km/órás sprintidő – száraz aszfalton. A bődületes teljesítményt mind a két esetben duplakuplungos automataváltók küldik az összes kerékhez. Lássuk hát, mi az igazság: