2016. december 17. 08:30   |   Autoblog
címkék:  

Mély hóban izmozik a Dodge Charger Hellcat – videó

Ki mondta, hogy az izomautók télen teljesen használhatatlanok? Ez a 707 lóerős Dodge Charger SRT Hellcat például egész ügyesen tör magának utat a mély friss hóban. Tulajdonosa egy elhagyott parkolóban kavarja a hófelhőket, mi pedig élvezhetjük a kompresszoros V8-as hörgését.

A világ leggyorsabb sorozatgyártású szedánja címet birtokló Dodge Charger SRT Hellcat száraz aszfalton van elemében, ideális körülmények között 11 másodperces negyed mérföldes időt képes futni és elérheti akár a 320 km/órás sebességet is. Bődületes erejű 6,2 literes, kompresszoros V8-as aggregát dolgozik benne, amely képes helytállni az egzotikus európai szupersportkocsikkal szemben is. Elvégre több lóerő van benne, mint egy Lamborghini Aventadorban.

No de mi történik akkor, ha a hátsókerék-hajtású izomgéppel télen próbálnak meg közlekedni? Nos, „rendes” téli gumival szerelve a Dodge meglepően ügyesen veszi az akadályokat, mély friss hóban is képes előrejutni. Mégpedig látványosan és lenyűgöző hangorkánnal. A V8-as ropogását és a kompresszor visítását nagy élmény hallgatni.