2016. december 18. 16:30   |   Autoblog
címkék:  

Kizárólagos extrákkal gazdagodik a BMW 6-os sorozat

Jövő tavasszal új tételekkel bővül a BMW 6-os sorozat extrafelszereltségi palettája. Az egyedüli opciók kizárólag a luxuskategóriájú modelltrió tagjaihoz válnak elérhetővé, a 6-os Coupé, a 6-os Cabrio és a 6-os Gran Coupé teljesítményét és exkluzivitását helyezik a középpontba.

A BMW 6-os sorozat képviselőit a bajor gyártó ügyfelei immáron a vadonatúj Sonic Speed Blue mélykékmetál fényezéssel is megrendelhetik. Az M Sport felszereltségi csomag részeként – amelyet mindhárom modellváltozat esetében külön-külön állítottak össze a tervezők – a Coupé, a Cabrio és a Gran Coupé alá a BMW M divízió 20 collos könnyűfém kerékgarnitúrája is elérhetővé válik.

Az M-specifikus, duplaküllős dizájnú, kéttónusú keréktárcsákat eltérő méretű, defekttűrő abroncsokkal szereli fel a gyártó. Az M Sport felszereltségi csomag kiegészítő opciójaként megrendelhető, szénszálból készült dekorcsíkokkal ráadásul az utastér sportos hangulata is még tovább fokozható. Ezek a tételek korábban egytől egyig az M-es modellek kiváltságai voltak.

A 6-os Coupé, a 6-os Cabrio és a 6-os Gran Coupé 320 lóerő maximális teljesítményű sorhatos benzinmotorral (640i), 450 lóerős V8-as szívvel (650i) és 313 lóerő maximális teljesítményre képes soros hathengeres dízelmotorral (640d) egyaránt elérhető. Mindhárom erőforrást nyolcsebességes Steptronic sport automataváltóval társítja a gyártó, már az alapfelszereltség részeként. A mély orgánumról sportkipufogó-rendszer gondoskodik. A BMW hátsókerék-meghajtásának alternatívájaként pedig a 6-os sorozat mindhárom modelljéhez xDrive intelligens összkerékhajtás is elérhető.

A 6-os BMW utasterében kifinomult stílus és széleskörű alapfelszereltség teremt luxusszínvonalú atmoszférát. A vezető és első utasa könnyűszerkezetes, fűthető és az emberi test ülési anatómiája szerint megtervezett ülésekben foglalhat helyet, amelyeket integrált biztonsági övekkel, elektromos állítógombokkal és memóriafunkcióval szereltek fel a mérnökök. Az alapfelszereltség része továbbá a Dakota bőrkárpitozás, az elektromosan állítható, multifunkciós kormány, a WiFi-hálózatot és vezeték nélküli okostelefon-töltést is kínáló BMW ConnectedDrive navigációs rendszer, a prémium hangsugárzó-rendszer, a LED-es első fényszórópár és a riasztóberendezés is.

A BMW 6-os sorozat tulajdonosai a Design Pure Experience és a Design Pure Excellence felszereltségi csomagok exkluzív tételeivel ráadásul részletekbe menően személyre is szabhatják autójukat. Emellett Individual opciók is rendelkezésre állnak, s rendelhető M Sport csomag is.