2016. december 24. 12:30   |   Autoblog
címkék:  

Átadták az első állami támogatású BMW i3-ast

No nem egy rászoruló család kapta meg a négykerekűt, hanem az október 27-e óta pályázható, az elektromos autók elterjedését ösztönző állami támogatás keretein belül került átadásra tulajdonosának Budapest szívében az elektromos bajor masina.

Az első támogatói dokumentum ünnepélyes keretek között került átadásra a Nemzetgazdasági Minisztérium előtt, ahol Lepsényi István, gazdaságfejlesztésért és szabályozásért felelős államtitkár, Topa Jenőnek a Kígyó Patika 90 Bt. tulajdonosának adta át a BMW i3-as elektromos autó állami támogatásáról szóló okiratát.

Az eseményen részt vettek a BMW Group Magyarország képviselői is, Berkes Zoltán kereskedelmi vezető és Mala Ferenc BMW i márkavezető is. Mint ismeretes, a Magyar Állam elkezdte kedvezménnyel ösztönözni az elektromos autók potenciális vevőit, mégpedig akár másfél millió Ft összegű állami támogatásra. Ezt a magyar BMW csoport további 774 ezer forinttal egészíti ki, így az autó eredetileg 12.264.000,-Ft-os alapára, az 1 500 000 forintos állami támogatás mellett, további 774.000,-Ft-tal válik kedvezőbbé, azaz a BMW i3 94Ah-s elektromos (BEV) modellje, a készpénzes vásárlók számára már 9.990.000,-Ft-tól elérhető.

A vadonatúj, 94 Ah-s akkumulátorral felszerelt i3-as egyébként épp akkor jelent meg, amikor az állami bejelentést is tették, róla pedig azt érdemes tudni, hogy nagyobb akkukapacitásának köszönhetően akár 300 km-t is képes megtenni egy feltöltéssel tisztán elektromosan.

“Tavaly egész évben 56 db BMW i modellt, idén csak november végéig már 80 db BMW i3-ast adtunk át Magyarországon, melyet további 10 db BMW i8 sportautó egészít ki, így a két évvel ezelőtti bevezetés óta ma már több mint 150 BMW i modell fut a hazai utakon. A hosszútávú fenntarthatóságot képviselő autóink sikere különösen nagy büszkeség számunkra, hiszen 2015-ben egy BMW i3-as kapott először zöld rendszámot Magyarországon, idén év végén pedig ismét egy BMW i3-as kap először állami támogatásról szóló okiratot. Világszerte már több mint 100 000 elektromos vagy plug-in-hibrid BMW modell rója az utakat, az elektromos autók elterjedését ösztönző állami támogatás reményeink szerint itthon is egyre nagyobb teret nyer majd, melynek segítségével a BMW is aktívan hozzájárulhat ahhoz, hogy egy kevésbé szennyezett és fenntarthatóbb világban élhessünk” – mondta el Mala Ferenc az ünnepélyes átadás alkalmával.