2016. december 29. 10:05   |   DG
címkék:  

A nap képe: a kínai Pagani

A kínai autóipar egymás után termeli ki magából a kétes minőségű másolatokat, amelyek sok fejfájást okoznak a nagy múltú európai gyártóknak. Próbálnak jogi eszközökkel is fellépni a klónok ellen, de minduntalan falakba ütköznek. A kínai másolatok megmosolyogtatók, mint ez a villanyhajtású Pagani Huayra koppintás, amely sorozatban készül.

A szerényen ’Supercar’-nak hívott alkotás egy 26 éves fiatalember agyszüleménye, aki egy kizárólag városban használható, kis sebességű elektromos autót szeretett volna építeni. Menő karosszériát is tervezett hozzá, amihez a Pagani Huayra szolgáltatta az alapot.

Az üvegszálas gépcsoda mindössze két mázsát nyom és az alapváltozatot egy 4 lóerős villanymotor mozgatja maximum 40 km/órás sebességgel. Egy feltöltéssel 80 kilométert képes megtenni. Ezek a menetteljesítmények még városban is igen harmatosak, így jobban jár az, aki a 10 lóerős változatot választja. Ez már 60 km/órával képes hasítani és 100 kilométert is elmegy egy töltéssel. Így is sokan meg tudják bámulni.

A látványos, de lassú Supercart egyébként 5467 dollárnak megfelelő jüanért lehet megvásárolni.