2017. január 11. 19:15   |   Autoblog
címkék:  

Okos összkerékhajtást kap az új Opel Insignia

Az új Opel Insignia Grand Sport már az idei év első negyedévében megérkezik a piacra, és akár összkerékhajtással is megvásárolható lesz. Az intelligens, nyomatékvektoros négykerék-hajtással a nagyautó dinamikusan és biztonságosan vezethető lesz minden időjárási körülmények között.

A nyomatékvektoros szabályozással kiegészített összkerékhajtás a legjobb módja az erő útra vitelének, legyen a talaj nedves, száraz, jeges vagy havas. Az Opel ráadásul olyan rendszert szerel az Insignia Grand Sportba, amely könnyebb is a hagyományosnál. A Twinsterre keresztelt összkerékhajtás speciális hátsó modult tartalmaz, amely duplakuplungos rendszert használ differenciálmű helyett.

A rendszer képes nyomatékot továbbítani csak az egyik vagy mindkét hátsó keréknek. Kanyarodáskor az ívkülső hátsó kerékre több nyomaték irányul, mint a belsőre, így az Insignia precízebben fordul és spántanabbul reagál a vezető parancsaira. A nyomatékvektor szabályozás a biztonságot is javítja, mert a nyomatékelosztást a gázpedál állásának, a kormányzási szögnek és az útfelület minőségének figyelembe vételével variálja.

Mindez semleges viselkedést eredményez, stabilabbá és könnyebben irányíthatóvá teszi az autót. A rendszer karakterisztikája egyébként az egyes vezetési módok aktiválásával módosítható is.