2017. január 12. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A nap képe: Ennyire csúnya Focus kombit még nem láttunk

A Ford már teszteli a következő Focus kombi technikáját és viselkedését, ám a bevált álcázó matrica helyett az aktuális generáció ötajtós változatának egy – szó szerint – 20 centivel megtoldott példányát küldte ki a szabadba, amit egyszerűen nem tudunk komolyan venni.

Ha a legrondább prototípusokat kéne rendszereznünk, a Ford is kapna egy helyet a top 10-ben az alábbi Focus-szal.

Az eredetileg ötajtósként létrehozott ovális emblémást ugyanis a gyáriak kombivá alakították, méghozzá a lehető legprimitívebb módszerrel: levágták a hátsó kerék mögötti szakaszt, és megtoldották nagyjából 20 centiméterrel.

Ettől nem csak a hátsó oldalablak, de a kerékív és a tető lejtése is megtört, megnyúlt, aminek köszönhetően igazán esetlenül fest az autó. Persze a Ford a lemezek alatt rejlő technikára koncentrált ezzel a korai tesztpéldánnyal, sőt, talán a mérnökök is csak szerették volna felhívni a kémfotósok figyelmét ezzel az öszvérrel – például a csomagtérajtón az Elvis felirat olvasható minden ok nélkül.

Mindenesetre, eddig jól menedzseli a cég az új Focus titokban tartását, ugyanis semmit sem tudunk róla, pedig, ha minden igaz, jövőre kerülhet forgalomba a negyedik generáció, melyet szintén világmodellnek szánnak – akár teljesen elektromos meghajtással szerelve.