2017. január 15. 19:30   |   Autoblog
címkék:  

Egy japán rakéta – videó

A bahreini EKanoo Racing alakulatot már aligha kell bemutatni, számos gyorsulási világrekord fűződik a nevükhöz. Övék többek között a világ leggyorsabb Nissan GT-R-je, s most megmutatták új versenygépüket, ami a Nissanhoz képest is más dimenzió. Egy Lexus RC F-ről van szó, ami 5,5 másodperc alatt tesz meg 402 métert!

Természetesen ennek az épített versenyautónak szinte semmi köze sincs a Lexus sportkupéjához, csupán a csővázára húzott műanyag karosszéria olyan, mintha egy utcai RC F modellel állnánk szemben. A hátulja stimmel, ám a megnyújtott orr-rész egyértelműen egyedi munka. A járműnek azonban még hagyományos, oldalra nyíló ajtói vannak, így Ibrahim Ekanoo, a cég vezetője szerint jelenleg ez a világ leggyorsabb, rendes ajtókkal felszerelt autója.

A 3000 lóerős duplaturbós V8-as motorral szerelt masina eszement módon megy, mintha puskából lőtték volna ki. 5,5 másodperc alatt teszi meg a negyed mérföldes távot, azaz a 402 métert, célvonali sebessége pedig 447 km/óra, amit ép ésszel nehéz felfogni. Másképpen mondva: a kocsi 5,5 másodperc alatt gyorsul fel 447 km/órás sebességre!