2017. január 20. 18:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Pereli az Apple-t egy chatelés miatt balesetet szenvedett férfi

Úgy látszik, Amerikában tényleg mindenért pert lehet indítani. Legutóbb egy másik vezető figyelmetlensége – pontosabban üzenetváltása – miatt balesetet szenvedett férfi perelte be a kaliforniai konszernt, mert nem tiltja eszközei használatát vezetés közben.

Mielőtt kompletten bolondnak hinnénk a nemrégiben közlekedési balesetben megsérült Julio Ceját, érdemes megjegyezni, hogy az Apple még 2008-ban védette le a vezetés közbeni szöveges üzenetváltás blokkolását lehetővé tevő funkciót, amely szerint a felhasználó eszköze képes lenne kiszűrni, hogy adott esetben a volán mögül cseverészik-e tulajdonosa vagy sem. Ám a készülékek szoftvereibe történő integrálás végül elmaradt, mert számítások szerint kisebb profitra tett volna szert a cég.

Így máris érdekesebb a történet, nemde? Mindenesetre nem valószínű, hogy az almás céget elmarasztalnák (valamint köteleznék) a plusz fícsör kihagyása miatt(i beépítésre), hisz szinte nap mint nap találkoznak hasonló esetekkel a vállalat kiképzett ügyvédei, addig pedig marad a jótanács: ne telefonozzunk vezetés közben!