2017. január 25. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A nap képe: A játékos kedvű izomautó-rajongók álma

Egy Tolvajtempó-fan Lego építőkockák felhasználásával elkészítette a film főszereplő járművének, a Shelby GT 500 Mustangnak a műanyag méretarányos modellváltozatát.

Mióta a LegoIdeas weboldalán bárki megoszthatja legkülönfélébb ötleteit, melyeket Lego elemekből lehet összerakni, az autómodellek iránt rajongó önjelölt műanyag-építészek egyre érdekesebb tervekkel állnak elő.

Itt van például a „Pix027” névre hallgató felhasználó fejéből kipattant 1967-es Shelby GT 500 Mustang, amelyet még a Tolvajtempó című, Nicolas Cage és Angelina Jolie nevével fémjelzett amerikai akciófilmben láthattunk teljes életnagyságban.

A sokakat megihlető, Eleanor névre hallgató klasszikus izomautó legutóbb méretarányos Lego modellként került fel az internetre. Építője leírása szerint 900 elemből, néhány hét leforgása alatt építette meg a kész járművet, melynek minden ajtaja nyitható, ülései állíthatók, motorterében pedig még a V8-as benzinmotor is megtalálható.

A feltaláló persze hajnaldó építő jellegű kritikákat és ötleteket fogadni, arra pedig 200 napja van, hogy összeszedjen elegendő – szám szerint még körülbelül 8 ezer – támogatót, hogy projektjét a Lego gyár piacra dobja, így könnyen lehet, hogy jövő karácsonykor már ez fog virítani néhány fa alatt.