2017. február 18. 12:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Ez a ritka Mercedes 2011 óta áll magára hagyva

Még egy öreg E-osztálynak sem szabadna úgy végeznie, ahogy a McLaren és a Mercedes házasságának fénykorában született SLR McLarennek egy cseh rendőrségi autótelepen. A ritka sportautót még 2011-ben kobozták el és parkolták le hosszú álmára.

Nem tudni, hogyan fordulhat elő, hogy a modernkori autógyártás egyik gyöngyszemét egy csehországi rendőrtelepen hagyják rohadni immáron hat éve, mégis előfordult.

A szóban Forgó autó egy Mercedes-Benz SLR McLaren a kétezres évek közepéről, melyet visszaélési ügyben foglaltak le egy lízingcégtől, s a vizsgálatok lezártáig nem lehet hozzányúlni.

A probléma csupán az, hogy a szabad ég alatt mindenféle környezeti hatások érték ez idő alatt, így az állatok, a jégeső, a nyári forró napsütés és egyéb tényezők rongálták, úgyhogy mostanra valószínűleg be sem lehetne indítani egy kiadós javítás nélkül egykoron 617 lóerőt teljesítő 5.4 literes kompresszoros V8-asát.

Ha a nyomozás lezárul, valószínűleg elárverezik a leromlott állapotú ritkaságot, így talán új életet kezdhet egy szerető tulajdonossal.