2017. február 25. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Még a rendőrök figyelmét is felkelti a driftelő BMW M5 – videó

Bár igencsak közveszélyes és épp ezért tilos, a lelke mélyén minden autóőrült imádja az ilyen videókat, melyeken hús-vér emberek nyúzzák saját, gyári alap vagy utólag módosított masináikat a közutakon. Legutóbb egy 730 lovas BMW M5-öt kapcsoltak le a rendőrök.

Hiába illegális, akinek sok pénze és megfelelő járműje van, azzal gyakrabban képes elszaladni a ló, ha egy kis gyorshajtásról vagy gumiégetésről van szó. Ilyenkor persze nem létezik KRESZ, csak az autó és vezetője, akinek ha a tudása megfelelő, akkor születnek az efféle látványos videók.

Ebben úgy tűnik, a grúzok élen járnak, hisz pár éve még az azóta elhunyt Giorgi Tevzadze és E34-es M5-ös BMW-je  borzolta a kedélyeket merész mutatványaikkal, most pedig egy újabb bajor sportszedán és egy újabb grúz sofőr mutatják meg, mire képesek. A sok zajjal, füsttel és szabálytalansággal járó mutatványokat persze a rend őrei is díjazzák, amikor egyszer csak váratlanul megjelennek a képben – bár arról nem tudni, mi lett a velük való találkozás eredménye.

Az ország fővárosában, Tbilisiben készített rövidfilmen egy F10-es generációs BMW M5 ijesztgeti az egyszerű autósókat, ám nem „csupán” 560 gyári paripával, hanem bizony egy komoly erőkúrát követően előállított 730 lóerőt felsorakoztatva – ez egyébként több, mint amire egy Lamborghini Aventador vagy egy McLaren 675LT képes. A szép felvételek ellenére senkinek nem ajánljuk, hogy hasonlóval kísérletezzen közúton.