2017. március 03. 12:30   |   Autoblog
címkék:  

Képeken az új Range Rover

Bővül a Range Rover család, a Genfi Autószalonon bemutatkozik a márka negyedik modellje, az Evoque és a Range Rover Sport közé illeszkedő Velar. A brit autóipar felé tett gesztusként is felfogható, hogy a vállalat bejelentette: a Velar a cég solihulli központi gyárában, West Midlands megyében készül majd.

Az 1970-ben bevezetett Range Rover, Nagy-Britannia legnagyszerűbb luxus exportcikke, mára családdá gyarapodott, amely a Range Rover, a Range Rover Sport és a Range Rover Evoque modelleket foglalja magában. Ezek a típusok együtt megfordították a legnagyobb brit autógyártó sorsát: ők teszik ki az Egyesült Királyságban gyártott összes prémium autó 85 százalékát, és éves szinten 10 milliárd angol fonttal járulnak hozzá az ország gazdaságához.

A Jaguar Land Rover élvonalbeli, kistömegű alumínium platformjára épülő, a legmodernebb, különösen tiszta üzemű, helyben gyártott Ingenium benzin- és dízelmotorokat használó új Velar a Range Rover Evoque és a Range Rover Sport közé illeszkedik a kínálatban.

A Range Rover Velar mindössze két év leforgása alatt a harmadik új modell, amelynek a solihulli termelőüzemben kezdik meg a gyártását. Ezt megelőzően másfél milliárd fontos tőkeinjekcióval hozták itt létre azokat a létesítményeket és technológiákat, amelyek a Jaguar XE és F-Pace modellek gyártását lehetővé tették, bizonyítékaként annak, hogy a rugalmas, modern technológiát alkalmazó termeléssel több modellt lehet a piacon bevezetni, több ügyfelet lehet megszólítani, és több magas szakképzettségű munkahelyet lehet teremteni az Egyesült Királyságban.

A Jaguar Land Rover összes modelljének a négy nagy-britanniai üzemben történő gyártása közvetlenül támogat több mint 40 ezer brit munkahelyet, a beszállítói láncban pedig további 250 ezer embernek ad munkát. Az elmúlt hat év során a vállalat több mint megkétszerezte alkalmazottai számát, igazodva a termékei iránt mutatkozó, globális kereslethez. A Jaguar Land Rover a tavalyi évben 583 313 autót adott el – ez percenként több mint egy autót jelent. Ennek 44 százaléka volt Range Rover.

A Range Rover Velar több mint 100 globális piacon fog forgalomba kerülni; a típus 2017 nyarától lesz rendelhető. A Velart március 6-ig a londoni formatervezési múzeumban tekinthetik meg azok, akik minél hamarabb szeretnének személyesen is találkozni az újdonsággal.