2017. március 24. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A nap képe: A legelvetemültebb Porsche 911

A TechArt sosem aprózza el projektjeit. A német tuner legújabb munkája a Porsche új 911-eséből csinál egy félelmetes szörnyeteget – nem csak kívülről, bár az aktív aero csomag mellett sem mehetünk el szó nélkül.

Nehéz elképzelni, hogy van ember, akinek nem elég egy olyan autó, amely 2,9 másodperc alatt katapultál százra, szinte a világ összes útján képes közlekedni, el lehet benne férni és még a fejeket is elcsavarja, pedig máskülönben nem készítene a TechArt az alábbi átalakításhoz hasonlókat.

A csapat a GTstreet R nevet adta a munkának, amely tartalmaz egy komoly motortuningot, melynek során az 540 lóerőből 720-at varázsolnak a mérnökök. Ennek köszönhetően a százas sprintidő két tizeddel javult (2,7 másodperc), míg kétszázra összesen csupán 8,5 szekundum (az eddigi 9,9 helyett) szükségeltetik, míg a végsebesség 330 km/óra helyett 340-re nőtt.

Már ez sem rossz egy kabrió esetében, ám az optikai csomagnak köszönhetően minden turpisság messziről lerí az autóról. A TechArt mérnökei ugyanis aktív aero csomaggal látták el az autót (a hátsó szárny személyében), de a kerékívek is kaptak egy szélesítést, a lökhárítók új toldatokat és betéteket, továbbá lecserélték a géptetőt is. A felhasznált anyag természetesen a szénszál.

Ezek után a 20 collos kovácsolt felnik, az aktív, állítható sportfutómű és a belső tér otthonosabbá tétele már csak hab a tortán. Arról sajnos nem tudni, hogy a teljes projekt mennyi pénzét emészti fel a megrendelőnek, de az autó árából kiindulva nem lehet olcsó mulatság.