2017. április 02. 11:00   |   Autoblog
címkék:  

A nap képe: a Toyota pickup, amire mindig is vágytunk

Tavaly Ausztráliában Toyota Hilux pickupból vásároltak a legtöbbet, az ausztrál férfiak többsége pedig Tonka játékautókkal töltötte gyerekkorát, így a Toyota Australia úgy döntött, ötvözi a kettőt. Megépítették az életnagyságú Tonka Hilux pickupot, amivel nem gond az “isten háta mögötti vidék” meghódítása.

A koncepcióautó a Toyota Hilux ausztrál verzióján alapul, ez esetben egy SR5 duplakabinos kivitelen, amelyet 2,8 literes négyhengeres turbódízel motor hajt. Klasszikus sárga és fekete Tonka színekben pompázik, s temérdek offroados kiegészítőt kapott.

A hasmagasságot módosított felfüggesztéssel és tengelyekkel 15 centiméterrel megemelték, 35 hüvelykes terepgumikat szereltek fel, az alváz pedig komoly megerősítéseket kapott. Az első lökhárítóra 6 mm vastag kartervédőt és vonószemeket illesztettek, a motorháztetőbe szellőzőket vágtak, széles sárvédőket aggattak az autóra, a légszűrőt pedig a tetőnél vezették ki. A platót benzines kannák, tűzoltó készülék, fejsze és ásó, valamint emelő és pótkerék foglalja el.

2017 két mérföldkövet is tartogat. A Tonka idén lesz 70 éves, a Toyota pedig augusztusban a 80. születésnaját ünnepli. A Tonka Hilux nem az első jármű, ami a két cég együttműködéséből született, de kétségtelenül a leglátványosabb. Szívesen bejárnánk vele a nagy ausztrál outback-et.