2017. április 03. 18:25   |   Autoblog
címkék:  

Idén 100 ezernél több új autót vásárolhatunk

A Magyar Gépjárműimportőrök Egyesületének előrejelzése szerint idén 102 ezer új személyautó és 22 ezer új kishaszonjármű kerülhet forgalomba hazánkban. Előbbiek esetében ez 6, utóbbiaknál pedig 3 százalékkal több, mint a 2016-os évben.

A Datahouse adatai szerint idén márciusban 32 százalékkal több, 9924 darab személyautóra került rendszám, mint tavaly a harmadik hónapban. Ha az első három hónapot vizsgáljuk, összesen 24 346 darab személyautót helyeztek forgalomba, ami 23,6 százalékkal több, mint tavaly. Ez azt vetíti előre, hogy a 2017. évben is folytatódik az új személygépjárművek forgalomba helyezésének növekedése, és ha valamilyen jelentősebb gazdasági körülmény nem indokolja, a forgalomba helyezések meghaladják majd a százezer darabot.

A magán vásárlók visszatérése folytatódik, mégis inkább a használtautó-kínálatból elégítik ki igényeiket, bár valószínűsíthető az is, hogy a céges vásárlások egy része (különösen az egy-három autós céges vásárlások) magán vásárlásnak tekinthető. Reméljük, hogy az elektromos autókra adott kormányzati támogatás a kezdeti nehézségeket követően beindul. Ennek közvetlen hatása inkább 2017 tavaszától fog jelentkezni.