2017. április 03. 19:30   |   Autoblog
címkék:  

Oldtimer Show a Vasúttörténeti Parkban

Április 7-9. között rendezik meg a budapesti Vasúttörténeti Parkban Közép- és Kelet-Európa legnagyobb veteránjármű seregszemléjét, az Oldtimer Show-t. Ötszáz darab válogatott veterán jármű vonul fel, lesznek száz évnél is idősebb motorok, fakerekű autók, traktorok, buszok és teherautók is. A kiállított járművek mellett pedig gyönyörű lányok fognak modellt állni, korabeli ruhákban.

Az Oldtimer Show Kft. koncepciója, hogy a rendezvény területére belépők rengeteg ingyenes szolgáltatással és újdonsággal találkozzanak. Továbbra is ingyenes a WC használat, a parkolás, a Fesztiválbusz, a Gasztronómia utcában a kóstolás és a rengeteg gyerekprogram: ugrálóvár, légcsúszda, népi játszótér 30 játékkal, arcfestés, íjászat oktatás, kézműves foglalkoztatók, állatsimogató karámok, kovácsműhely, hagyományőrző termelőeszköz kiállítás, Tájház Múzeum, gőzmozdony kiállítás, vasútikocsi-kiállítás, mozdonyforgató, vasútmodell és terepasztal kiállítás, stb…

A látogatók válogatott oldtimer autókban és motorokban gyönyörködhetnek, Európa számos országából érkeznek veteránjárművek. A kiállított járművek között lesznek veterán traktorok és stabil motorok, valamint veterán buszok és teherautók is a szabadtéri részen. A nagy park melletti Víztorony Parkban veterán katonai harci járművek lesznek láthatók, harcászati bemutatókkal kiegészítve. Az Interaktív Oldtimer Parkban a látogatók bele is ülhetnek a veterán autókba.

A 10 hektáros rendezvényterületen kiegészítő programok is lesznek: Kalandjárók Kiállítás lakókocsikkal és vízi járművekkel, Custom és Tuningautó Kiállítás a fiatalok kedvéért, valamint Háztáji és Kézműves Vásár ahol házi kolbász, sajt, méz, lekvár és egyéb – boltban nem kapható – kézműves ételekből lehet vásárolni, illetve a népművészet mesterei árusítják majd a portékáikat. Ezen kívül a Vasúttörténeti Park minden interaktív programja működni fog az Oldtimer Show hétvégéjén: kerti vasút, sínautó, lóvasút, hajtányok és egy igazi gőzmozdony, amin próbautat is lehet tenni a masiniszta mellett.

Az Oldtimer Show-n kiállított veterán járművek rangos oldtimer szépségversenyen vetélkednek a díjakért. A beválasztott hazai oldtimer járművek itt összemérhetik szépségükat a külföldi oldtimerekkel. Lesz versenyen kívüli oldtimer jármű kategória is, az Oldtimer Találkozó, melyen az előre regisztrált veterán autók és a háború előtti motorok vehetnek részt.

A rendezvény teljes nyitvatartási idejében 90 fős, alacsonypadlós buszok fogják szállítani díjmentesen az Oldtimer Show közönségét a Nyugati pályaudvar és a Vasúttörténeti Park között, oda-vissza. Szombaton és vasárnap az első járat 09:00-kor indul a Nyugatitól. Felszállás a Váci úti BKK buszmegállóban, a Westend bejárata előtt. Az autóval érkező látogatók számára ingyenes parkolók állnak rendelkezésre a helyszínen.