2017. április 06. 10:45   |   Autoblog
címkék:  

A nap képe: a legritkább M5-ös BMW

Az 1989 és 1995 között gyártott BMW M5-nek kiemelt helye van a márkafanatikusok szívében, talán a valaha gyártott legszebb és legjobb sport-BMW. Készült belőle kombi változat is, az utolsó kézzel összeszerelt M-es BMW. Modellciklusa vége felé pedig olyan csodák is elhagyták a szerelőcsarnokot, mint ez a brit versenyzöld Elekta speciális kiadás.

A BMW M GmbH összesen 891 darab E34 M5 Touring modellt épített kézi munkával a garchingi üzemében. Ezek közül 209 készült a nagyobb, 3,8 literes, 340 lóerős motorral és hatfokozatú manuális váltóval. A képeken szereplő, fantasztikus állapotú, 1995-ös M5 Touring pedig egyike az utolsó autóknak és a 20, kizárólag Olaszországban értékesített Elekta kiviteleknek. A 20, a BMW Individual részlege által megalkotott Elekta kiadásból 10-et ezüst, 10-et pedig brit versenyzöldre fényeztek. Előbbiek kék, utóbbiak pedig mogyoróbarna bőrkárpitozást kaptak.

A zöld Touring Elekta összesen 126 ezer kilométert futott, ám ez nem látszik rajta, olyan, mintha most hagyta volna el a szalont. Kívül-belül fantasztikus kondícióban van, apró hibát vagy tökéletlenséget sem találni rajta. Rendelkezik az összes megfelelő dokumentummal és BMW Classic minősítéssel is.

A kocsi eladó, a Bring A Trailer oldalán lehet rá licitálni. A licit pillanatnyilag 60 ezer dolláron áll, ami nem kevés egy több mint 20 éves autóért, ugyanakkor jelen esetben abszolút indokolt.