2017. április 20. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A nap képe: A 3-as BMW, melynek extrafelszereltsége egy lakás árát éri

Az egyedi megjelenésnek és felszereltségnek mindig megvan a felára, ez pedig hatványozottan igaz a német prémiumgyártók esetében. A BMW Individual programjában most egy olyan 325d xDrive kombi készült, melynek extra felszereltsége majdnem egyenlő az autó alapárával.

Manapság már nem csak egyszerűen összekonfigurálhatja az ember új jövendőbeli négykerekűjét, hanem külön személyre szabhatja egyes jellemzőit. A BMW ennek nagy mestere az Individual programjának köszönhetően, amely olyan hosszú listát takar, mint egy puccos étterem menüválasztéka, így az eredménynek csak képzeletünk és pénztárcánk szabhat határt.

De mi van, ha elszabadul a fantázia? Olyan modellek születnek, mint az alábbi, 325d xDrive kombi. A rózsa kvarc metál színű autót a kaliforniai Century West BMW kereskedés hirdeti 82 272 dollárért – azaz mintegy 24 millió forintért.

Az adott modell alapára egyébként 45 445 dollár, vagyis 13,27 millió forint lenne, ám erre 37 282 dollár (10,9 millió forint) jön rá extraként, ami még a jelenlegi magas ingatlanárak mellett is egy kisebb lakás értéke.

Ez a brutális árcédula olyan tételekből áll össze, mint a már említett spéci fényezés, melynek felára 5 ezer dollár (1,46 millió forint), vagy épp a 20 collos Style 405M M-Performance felnik 4 ezerért (1,17 millió Ft), de ne feledkezzünk meg a vezetősegéd berendezésekről, a világításcsomagról, az M-Sport optikai csomagról, a hasított bőr sportülésekről, a szénszálas alkatrészekről, a Harman / Kardon hifiről, a navigációról, a head-up kijelzőről, az integrált wifi kapcsolatról, a tetőablaktról és megannyi apróságról, melyek mind hozzájárulnak a végösszeghez.

Ami a motort illeti, a modellben a 2.0 literes négyhengeres gázolajos aggregát kerepel 218 lóerővel és 450 Nm-rel a fedélzeten. Ez 6,7 másodperces százas sprintet és 238 km/órás csúcssebességet jelent, amik ha nem is versenyautós értékek, azért szép potenciállal ruházzák fel a kombit, miközben 4,9 literes átlagfogyasztással járhatunk. Végül is, legalább az üzemanyagszámlánkon spóroljunk, ha már 24 millióért vettünk egy csicsás kombit…