2017. április 22. 12:30   |   Autoblog
címkék:  

Megérkezett hazánkba az új Citroen C-Elysée

A megújult Citroën C-Elysée már Magyarországon is kapható. Az autó megjelenése elegánsabb lett: új frontrészt, 3D hatású hátsó lámpákat, új kerekeket és két új karosszériaszínt kapott, de a fejlődés belül is tetten érhető.

A kifejezetten pénztárcabarát árazásáért és ehhez képest hatalmas térkínálatáért kedvelt francia szedán továbbfejlődött. A változások ráadásul nem csak kívül, de belül is tetten érhetők.

A C-Elysée frontrésze például teljesen megújult. Az új lökhárítóval magára ölti a márka aktuális stílusát, míg az új hűtőrács beleolvad a fényszórókba, amelyek szintén átalakultak. Az alsó, horizontális légbeömlő szélein új megjelenésű ködfényszórókat találunk, amelyek felett helyet kaptak a LED-es nappali menetfények. Hátul a 3D hatású lámpatestek mutatják a változást, míg oldalról az acélfelnikhez járó 16”-os dísztárcsák vagy a felárért elérhető ugyanekkora „San Diego” alufelnik jelentik az újításokat. Jó hír azoknak, akik unták a modellhez elérhető színválasztékot, hogy mostantól egy kék és egy szürke fényezés is csatlakozik az eddigi kínálathoz.

Belül új, a felszereltségi szinthez igazodó műszerfalat találhatunk, amelyet úgy módosítottak a mérnökök, hogy fogadni tudja az új, opcióként rendelhető, 7”méretű érintőképernyőt. Ez adja a belső újítások lényegét, a fejegység ugyanis képes kezelni navigációt, tolatókamerát, illetve a Mirror Screen (okostelefonunk kijelzőjét átmásoló) funkciókat is. A színes képernyő több ujjat is kezel, így navigáció közben például így zoomolhatunk

Ami a motorkínálatot illeti, mindössze háromféle erőforrással válaszhatjuk a francia válságlimuzint, ezek közül a legolcsóbb megoldást az 1.2 literes PureTech 82 benzinmotor kínálja, míg az erősebb testvér az 1.6 literes VTi 115. A kínálat egyetlen gázolajos tagja az 1.6 literes BlueHDi 100 lóerővel. A motorokhoz ötfokozatú kézi kapcsolású sebességváltó jár, felár ellenében csak a nagyobb benzineshez kérhető hatsebességes automata.

Az új C-Elysée PureTech 82 Live alapváltozatának kedvezményes induló ára 3 100 000 Ft. A klímás, ködfényszórós, CD lejátszós PureTech 82 Feel változat kedvezményes ára 3 455 000 Ft, de a minden jóval ellátott dízel csúcsváltozat is megáll 5,4 millió forint körül (bőrrel, metálfénnyel, tolatókamerával, alu kerekekkel). Az autóhoz 5év / 100 ezer kilométer garanciát vállal a hazai importőr.