2017. április 24. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A nap képe: Az Opel Mokka nagytestvére sportfelszerelésben

Alighogy bemutatta az Opel a Grandland X-et, a magyarok kedvenc virtuális designere máris kezelésbe vette, hogy OPC szerelésben tálalja a kiéhezett autós társadalom legnagyobb megelégedésére. Már csak reméljük, hogy a gyártó fontolgatja a variáns bemutatását is.

Egy időben szinte minden Opel modell kapott OPC változatot (pl. Corsa, Astra, Zafira, Vectra, majd Insignia), mára azonban változott a helyzet, a PSA térnyerésével a cégben pedig nem tudni még, merre vezet az út, ám X-Tomi nem tétlenkedett, máris elképzelte a nemrég bemutatott Grandland X sportos változatát a gyári első képet felhasználva.

Az első ízben majd csak az idei Frankfurti Autószalonon bemutatkozó SUV szolid gyári önmagához képest kapott egy érdekesebb (fekete betétes) hűtőrácsot, egy nagyobb légbeömlőkkel ellátott és mélyebbre húzott első lökhárítót, nagyobb küszöböket, nagyobb felniket, némi ültetést, valamint a kerékjárati íveket is szélesítette a designer.

Hogy lesz-e valaha és milyen motorral, arról egyelőre korai lenne beszélni, ám ha megvalósul a sportos SUV, valószínűleg az Insignia OPC duplaturbós V6-osát örökölné, hogy biztosan ne legyen baj a rugalmassággal.