2017. május 02. 12:50   |   Autoblog
címkék:  

Tetősátor az új MINI Countrymanhez

Az új Countryman a MINI legsokoldalúbb modellje, minden megvan benne ahhoz, hogy maga mögött hagyja a nagyvárosok forgatagát és az épített utakat. És ha a hosszúra nyúló utazások után a nap is véget ér, egy újabb opcionális innovációval szállást is kínál éjszakára – bárhol és bármikor.

A MINI azon ügyfeleit, akik szenvedélyesen rajonganak a vadregényes kalandokért, egy kényelmes, 2,1 méter hosszú és 1,3 méter széles, két ember számára tökéletes alvóhely várja az új MINI Countyman felső szintjén – legyenek akár vidéki tájakon, tengerpartokon, vagy fent a hegyekben. A tetőre szerelhető sátor az olasz sátorspecialista, az Autohome terméke.

Az AirTop tetősátor különleges kiadását az Autohome a MINI dizájncsapatával karöltve készítette el, az új MINI Countryman tetejének és külső visszapillantó-házainak fehér vagy fekete kontraszt-fényezésével párhuzamosan fehér, illetve fekete színben. Az Autohome immár több mint fél évszázada tervez és gyárt járművekre szerelhető sátrakat, termékeit pedig nem csupán vállalkozó kedvű kalandorok, de profi expedíciók is igénybe veszik.

A közvetlenül a gyártótól megvásárolható tetősátor játszi könnyedséggel felszerelhető a MINI Countryman tetejére, rögzítéséhez csupán a MINI Shopban, eredeti MINI kiegészítőként elérhető, típus-specifikus tetőcsomagtartóra van szükség, amely a tetősín-párban rögzíthető. Az innovatív alvóhely szerszámok nélkül, mindössze néhány mozdulattal a tetőcsomagtartóhoz erősíthető, amely így az acélból készült bilincsekkel a sátor stabil, biztonságos alapját adja.

Zárt állapotban a tetősátor szinte alig megkülönböztethető egy átlagos tetőboxtól. Az üveggyapotból készült tetősátor-ház aerodinamikailag optimalizált kialakítása csökkenti a felépítmény légellenállását és a plusz menetzajt, kinyitásához pedig mindössze a két első és az egy hátsó biztonsági bilincs oldása szükséges. A sátor teteje négy gázrugónak köszönhetően ezt követően automatikusan felemelkedik, és az alvóhely készen áll.

Nyitott állapotban a tetősátor belmagassága 94 centiméter. Az üveggyapot tetőnek és a prémium minőségű szövetből készült „oldalfalaknak” köszönhetően az innovatív kiegészítő nem csupán tökéletesen eső-, hó- és viharbiztos, de optimálisan szellőzik, kiválóan tartja a hőt és zajszigetelt is. Az Autohome tetősátorhoz egy kényelmes, pamut huzatba húzott matrac is jár, az „oldalfalakon” pedig két oldalt egy-egy cipzáras ajtó és ablak található.

A rovaroktól mindegyik nyíláson szúnyogháló véd, miközben a belső világításról egy akkumulátoros LED-lámpa gondoskodik. A személyes holmik ötletes hálókba és zsebekbe helyezhetők. A fel- és lemászást egy alumíniumból készült, masszív létra segíti.