2017. május 05. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A nap képe: Újként eladó az egyik legritkább Lamborghini

A Lamborghini Gallardo extrán kikönnyített és erősebb motorral szerelt Sesto Elemento testvére már megjelenésekor is borzasztó drága autónak számított, köszönhetően 20 darabosra limitált szériájának és hihetetlen menettulajdonságainak. Egy használatlan darab lett eladó.

Gyártsanak bármilyen drága és korlátozott példányszámban elérhető autókat, mindig lesznek olyan emberek, akik szigorúan üzleti céllal vásárolnak maguknak egy-egy darabot ezekből a gyöngyszemekből, több évnyi türelmük pedig busás jutalommal zárul. Így került eladósorba most ez a Lamborghini Sesto Elemento is, melybe csupán 198 kilométert csavartak 6 év alatt.

Egész pontosan ekkora futásteljesítménnyel vette át jelenlegi tulajdonosa, aki szinte hozzá sem ért az olasz csodajárgányhoz, most viszont leporolta, hogy 2,4 millió euróért odaadja az első jelentkezőnek.

Hogy mit kap közel 750 millió forintért a vásárló? Egy mindössze 999 kilogramm tömegű, 578 lóerős 5.2 literes V10-es motorral szerelt összkerékhajtású kupét, amely 2,5 másodperc alatt képes százra katapultálni, végsebessége pedig eléri a 338 km/órát – ráadásul extra kevés kilométerrel.

Bármilyen meglepő, a borsos összeg nem is kifejezetten magas, hisz legutóbb egy példány 3 millió euróért, azaz körülbelül 936 millió forintért talált gazdára. Talán aki átveszi majd ezt, néhány év múlva akár az imént említett összeg felett is tovább tudja majd adni – csak bírja ki, hogy nem használja…