2017. május 07. 12:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Több mint 600 lóerős lesz a hamarosan érkező BMW M5

Alighogy megjelent a BMW új 5-ös sorozata, a gyártó máris bemutatta M5-ös modelljét dél-koreai potenciális ügyfeleknek és kereskedőknek, így nem véletlen, hogy kiszivárogtak az első információk. Ezek szerint a 4.4 literes biturbós V8-as motor 600 lóerő felett teljesít majd.

Máris bemutatta F90-es szériás M5-ös szuper szedánját a bajor gyártó, méghozzá Dél-Koreában egy kiválasztott csoportnak.

A potenciális ügyfelek és kereskedők számára tartott prezentáción kiderült, hogy az F10-es elődből átvett 4.4 literes duplaturbós V8-ast fejlesztik tovább a mérnökök, így az 600 lóerő feletti teljesítménnyel jön a piacra, továbbfejlesztett nyolcfokozatú automataváltóval. Az autó összkerékhajtással is elérhető lesz, így pedig 3,6 másodperces százas sprintre számíthatunk tőle, ráadásul egyfajta drift módnak köszönhetően teljesen hátsókerekessé is varázsolható (a hajtás 100%-a a hátsó tengelyre tehető), így szabad kezet adva az extrém módon autózni vágyóknak.

A tömegcsökkentés érdekében a mérnökök szénszálas műanyagból készítik a tetőt, a kiállásért pedig a 20 collos alufelnik és a több tucat színkód (köztük Individual egyedi színkombinációk) felel majd. Bár egyelőre nem tudjuk, mikor ejti meg a BMW a hivatalos bemutatót, nagy valószínűséggel a szeptemberi Frankfurti Autószalonra tehető az időpont.