2017. május 11. 16:40   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Egész várost épít az önvezető autóknak Dél-Korea

Nagy jövőt lát az önvezető autózásban Dél-Korea, ugyanis egy teljes várost épít fel 2,8 milliárd forintnyi összegért egy 356 ezer négyzetméteres területen, ahol a legkülönfélébb körülmények között járatják majd a robotjárműveket.

A dél-koreai kormány úgy döntött, felépíttet egy mini várost, ahol a napjainkban egyre népszerűbbé váló önvezető járműveket lehet tesztelni korlátozások és kockázatok nélkül.

A K-City (K-Város) névre keresztelt 356 123 négyzetméteres területen gyakorlatilag minden megtalálható lesz, ami a mindennapi közlekedés részét képezi: különféle parkolóhelyek, buszsávok, autópálya, lámpák, zebrák, kereszteződések és sok egyéb lehetséges akadály/ leküzdendő feladat.

A város 2018-ra készülhet el 11 milliárd won, azaz 2,78 milliárd forint értékű beruházásból. A területet olyan cégek fogják használni, mint a Kia és Hyundai vagy a Samsung, Naver és SK Telecom. Az ázsiai projekt azonban nem az egyetlen a Földön: az amerikaiak délkelet Michiganben kezdtek bele 2016. novemberében egy közel 1,36 millió négyzetméteres terület kialakításába, így ha elkészül, az lesz az eddigi legnagyobb speciális város robotautók számára.