2017. május 14. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A nap képe: A Legóból épített BMW E30 M3

Az alábbi, egyedileg megtervezett és megépített E30-as Lego modellek is tökéletesen bizonyítják, mennyire szögletes formákkal áldották meg a német mérnökök a korabeli 3-as modellt. Az építő figyelme ráadásul a legapróbb részletekre is kiterjedt.

Akik vezették, az egyik legjobb sportautónak nevezik a BMW E30-as M3-as modelljét, azonban napjainkra már szinte lehetetlen (legalábbis ésszerű áron) beszerezni a szép állapotú példányokat, így aki egy ilyen autót szeretne nap mint nap nézegetni, de nincs rá elég pénze, az beérheti annak tökéletes, méretarányos másával Lego formában, köszönhetően egy lelkes és kitartó Lego építésznek.

Dani87 ugyanis elérte a dán kockagyártó hivatalos oldalán a 10 ezer szavazatot projektjével, ami azt jelenti, hogy zöld utat kapott, azaz gyártásba fog kerülni a modell. Ehhez három különböző színű és ellátmányú M3-ast is megtervezett és megépített. Szerintünk a sárga és a fekete a legnyerőbb, ugyanis egész valóságosnak tűnnek kifinomult vonalaikkal, míg a piros sokkal inkább Lego játékra emlékeztet.

Dani87 figyelme még a belsőre és a motortérre is kiterjedt, így a híres négyhengeres aggregát is helyet kapott az autóban, ráadásul kivehető formában, de találhatunk még négy ülést, BMW logós matricákat, a vese alakú hűtőrácsokat és sok egyéb apró részletet. Természetesen minden ajtó nyitható. Az autórajongók nevében is már csak remélni tudjuk, hogy mi hamarabb megérkezik a polcokra – és az árcédulán sem fog majd vastagon a toll.