2017. május 19. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A nap képe: A restaurálatlanul is gyönyörű öreg BMW

Mindössze 252 darabot készített a bajor márka az ’50-es évek végén az 507-es roadsterből, mégis a mai napig mindenki emlékszik a modellre, akinek pedig van egy, az csak nagyon borsos áron szabadul meg tőle. Íme egy eladó példány, teljesen érintetlen állapotban.

Nem tudni, hány darab létezik még a közel 60 éve mindössze 252 példányos szériában gyártott BMW 507-esből, de az biztos, ha egy ilyen modell felüti a fejét a neten, nem sokáig marad addigi tulajdonosánál, pedig megkérik az árát.

A szóban forgó, 70044-es kasztnikódú példány órája ráadásul csupán 73 ezer kilométert mutat, illetve nem elhanyagolható, hogy eddig egyetlen restaurátor sem nyúlt hozzá. Mindössze egyetlen módosítást alkalmazott rajta (közel ötven éve) harmadik és egyben jelenlegi tulajdonosa, méghozzá az, hogy a Papirusz Fehér fényezését „lecserélte” tengerzöldre. A piros bőrbelső változatlan maradt, ahogy a motorháztető alatt dolgozó 3.2 literes V8-as benzinmotor 150 lóereje is. A mai szemmel nézve nem túl nagy teljesítményt egy négyfokozatú kézi kapcsolású sebességváltó juttatja a hátsó kerekekhez.

A szinte makulátlan állapothoz hozzá tartozik, hogy gazdája rendszeresen törődött kedvencével, és ez alatt nem csak a kötelező szervizeket kell érteni, hanem a tető, a bőr és a gumik, műanyagok ápolását is gyakran megejtette, valamint csak nyáron vette elő a garázsból, hogy az 507-es fénye ne kopjon. Természetesen a gyári szerszámok, kézikönyv, brosúra és a BMW-től kapott igazolás is jár hozzá, ha valaki a május 27-i RM Auctions Villa Erba rendezvényén megadja a kívánt árat érte, amely valahol 1,7 és 2 millió euró (527 és 620 millió forint) körülre tehető.