2017. június 03. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A nap képe: A rosszul elSÜLt teszt

Pont az ilyen esetek elkerülése végett tesztelik olyan sokáig a bevezetés előtt álló modelleket, amelyekre a kiéhezett lesifotósok és újságírók vadásznak, mint sas a kis nyuszira. Legutóbb sikerült egy Audi A7-es prototípust lekapni, amint igencsak forró helyzetbe került.

Úgy lászik, nem csak a Lamborghini modelleket fenyegeti az öngyulladás veszélye, hanem a szintúgy Volkswagen családba tartozó Audit is. Na jó, a kijelentés annak fényében mindenképp erős, hogy csak egy 2018-as, bevezetés előtti A7-es tesztpéldányról van szó.

A carscoops fotósai elől azonban semmi nem maradhat rejtve, így tökéletesen megmaradt a folyamat, ahogy az autó a lángok martalékává válik az osztrák alpokban. Szerencsére senkinek nem esett baja és a mozdítható felszereléseket is időben kivette a tesztcsapat. Az A7-est épp erős igénybevételnek (vontatmánnyal hegynek fel) vetették alá, amikor a motorháztető és a szélvédő között füst kezdett gomolyogni, majd megállíthatatlanul beindult az égés.

A kocsi 15-20 perc múlva teljesen kiégett, így a tűzoldóknak már nem akadt túl sok dolga. Arról nem tudni, mi gyulladt ki és hogy milyen motor volt az autóban, de valamit még biztosan lehet fejleszteni.