2017. június 06. 12:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Újra Hondába ül Jenson Button

Mit csinál egy Forma-1-es világbajnok, ha visszavonul? Lényegében azt, amit csak szeretne, ez pedig igaz a versenyzésre is. 2009 bajnoka most egy Honda NSX volánja mögött próbálja ki, milyen a hosszútávú versenyzés, méghozzá Japánban Suzuka aszfaltcsíkján.

Múltkor még Fernando Alonsót helyettesítette Monacóban az F1-es McLaren-Honda volánja mögött, legközelebb pedig már Japánban bizonyíthat egyik kedvenc közönségének egy NSX kormányát tekergetve Jenson Button.

2009 világbajnoka ugyanis azt a nemes felkérést kapta, hogy a Supe GT szériában, japán legnépszerűbb sport-/túraautó bajnokságában egy GT500-as Honda NSX-szel próbáljon szerencsét az 1000 kilométeres megmérettetésen idén augusztusban.

A pilóta társai a Team Mugen csapatban Daisuke Nakasima és Hidekah Mutoh lesznek, akik ugyan még nem szereztek korábban GT500-as első helyet, ám mindenre elhivatottak, ráadásul a csapat nem áll rosszul győzelmek terén, ugyanis 2010, ’11 és ’13-ban is megszerezték az elsőséget, bár az elmúlt három évben a Lexus RC F dominált. Talán az újjászületett NSX segítségével majd most becsúszhat ismét az első hely…