2017. június 09. 12:30   |   Autoblog
címkék:  

Exkluzív ritkaság készült a Porsche 911 Turbo S-ből

Az új Porsche 911 Turbo S Exclusive Series a valaha készült legerősebb és legritkább 911 Turbo S modell. A 27 lóerős teljesítménynövelés mellett a 911 Turbo S Exclusive Seriest egyedi formai megoldásai, kimagasló minőségű anyagai és luxusban bővelkedő részletei is megkülönböztetik a hagyományos Turbo S modellektől. A 607 lóerős Coupéból világszerte összesen 500 példány készül.

A sportautó részletekbe menő, aprólékos, kézzel történő kidolgozásáért a zuffenhauseni központú Porsche Exclusive Manufaktur a felelős. A korábban csak „Porsche Exclusive” részlegként ismert házon belüli műhely a különleges ügyfélkívánságok megvalósítására szakosodott, valamint a limitált példányszámú modellekért felelős. És most elsőként a Porsche ügyfelei megvásárolhatják az autójuk kialakításához illő Porsche Design kronográfot is.

A 3,8 literes hathengeres biturbó boxermotor teljesítményét 580-ról 607 lóerőre emelték, a nyomatékot pedig 750 Nm-re tornászták fel. A 911 Turbo S Exclusive Series így 2,9 másodperc alatt gyorsul fel százra és a 0-200-as gyorsulást is letudja 9,6 másodperc alatt. A végsebessége 330 km/óra.

A 911 Turbo S Exclusive Series 20 colos feketére fényezett, központi kerékcsavaros kerekeket kap szériában, melyek vonalait az új lézertechnológiával felvitt aranysárga metálfényezés hangsúlyozza ki. A kerámia fékrendszer nyergei első ízben elérhetőek a gyáritól eltérő, feketére fényezett verzióban, aranysárga metálszínű Porsche logóval. A PASM aktív sportfutómű és a Sport Chrono csomag szintén az alapfelszereltség részét képezi. A hátsókerék-kormányzás, valamint PDCC dőlésszabályozó rendszer még nagyobb mértékben fokozza a menetdinamikát és a stabilitást.

A 911 Turbo S Exclusive Seriest társaitól jól megkülönböztethetővé teszi az exkluzív aranysárga metálfényezése, amelyet számos szénszálas alkatrész egészít ki, például a csomagtérfedél, a tető és az oldalsó szoknyák. A tetőn és a csomagtérfedélen végigfutó két karbon hullámvonal még jobban kihangsúlyozza az autó sportosságát. A hátulnézetet a Turbo Aerokit hátsó légterelője dominálja, amelyet új hátsó lökhárító, szénszálas légbeömlő és két ikervégződéssel rendelkező, fekete, rozsdamentes acél kipufogórendszer egészít ki. A légterelőket a Porsche Exclusive manufaktúra emblémája díszíti. Az aranysárga metálfényezés mellett a modell más külső színekben is elérhető.

Az utastér elegáns és egyedi. A 18-irányban állítható sportüléseket két réteg perforált bőr borítja. A belső réteg két aranysárga vonallal biztosít igazán különleges megjelenést. A varrások és a fejtámlák Turbo S hímzése szintén aranysárga kontrasztszínű, miközben a tetőkárpit aranysárga kettős vonallal ellátott Alcantarából készül. A szénszálas belső csomag betétjeiben aranyszínű szálak futnak. Az utasoldalon található tábla a limitált kiadás számával még jobban kihangsúlyozza az autó exkluzivitását. Az ajtók küszöblécei szintén szénszálból készülnek, és megvilágított Exclusive Series feliratot kapnak.

A limitált szériás 911 Turbo S mellé most első ízben választható olyan Porsche Design kronográf, amely ugyanolyan megjelenésű, mint a hozzá tartozó jármű. Ugyancsak 500 példányban elérhető, mint az autó. Bőr Exclusive Series bőröndszettet is kreáltak az autóhoz, melynek megjelenése és mérete is tökéletesen illeszkedik az autóhoz.