2017. június 30. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A nap képe: A nagyon limitált Dacia Sandero

Megszámlálhatatlanul jól fogy a Dacia Sandero modellje, még a terepesnek álcázott Stepway kiadásban is. Ebből a fajtából készít a rajongók szavazatai alapján három lehetséges jelölt közül egyből csupán 150 darabot a francia-román gyártó.

A Dacia neve hallatán nem a limitált vagy a különleges szavak jutnak először az ember eszébe, mégis a gyártó a Párizs mellett tartott 9. éves piknik alkalmából – melyre körülbelül 10 ezer rajongó látogatott el – jelentette be, hogy készít egy különleges kinézetű Sandero Stepway modellt.

A „nagyon limitált kiadás” 150 példányban fog elkészülni azon három ötlet egyikéből, melyre a legtöbb szavazat érkezik. Az első a City névre hallgató, fekete kasztnin fehér, városi mintázatot kapott tetővel és tükrökkel rendelkező szupermini, míg a Navy a tengerészetnek állít emléket fehér-kék, horgonymintás összeállításával. A harmadik lehetőség az igazán színes Pop Art fekete alapon színes csíkokkal.

A szavazatok leadására júluis 12-ig van lehetőség, csak ezek után derül ki, hogy melyik változat és milyen motorral kerül gyártásra az év végéig.