2017. július 16. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Így ünnepli a Fiat a kétmilliomodik 500-ast – videó

Egy izgatott és kíváncsiskodó, különleges Fiat 500 meséli el történetét a gyártó mókás rövidfilmjében. Vajon milyen motort és gazdát kap a németországi kereskedésbe került kétmilliomodik 500-as?

Komoly mérföldkőhöz érkezett az újkori Fiat 500. Nemrégiben érte el a sorozatgyártás a kétmilliomodik darabszámot, melynek okán egy kedves kisfilmet készített a márka.

Az egyébként is 60. születésnapját ünneplő modell így egyszerre két dolog miatt lehet elégedett. A szóban forgó különleges darab egy piros (Passione Red) fényezést, 0.9 literes kéthengeres TwinAir turbós benzinmotort és 16 collos fekete felniket kapott 500S (az Abarth variánsok után a legsportosabb Fiat 500), amely német tulajdonosát fogja boldogítani.

Érdekesség, hogy a németek különösen szeretik az 500-ast, ugyanis az elmúlt években kétszázezer talált gazdára belőle, amivel a legnagyobb növekedést elérő modellé nőtte ki magát erre az évre. Az autó egyébként is a Fiat legjobban fogyó négykerekűje, az értékesített 500-asok 80%-a Olaszországon kívül kel el.